Faqja e internetit përdor cookie, domethënë linja tekstesh të nevojshme për të siguruar indentifikimin autentik në mënyrë automatike. Kërkuesi i internetit ofron mundësinë për të parandaluar ruajtjen dhe përdorimin e cookies nga faqja e internetit. Në këtë mënyrë gjithashtu mund të pengohet funksionimi i plot ose korrekt i funksioneve të vet faqes të internetit. Titullari i të dhënave përdor cookies në këtë faqe interneti, kryesisht me qëllim mbledhjen e të dhënave që ndihmojnë përmirësimin e faqes së internetit dhe për të prodhuar statistika përdorimi që kanë të bëjnë me navigacionin, me faqet e hapura, elementet e preferuara, të klikimeve të bëra nga përdoruesit, si edhe cookie të palëve të treta partner ose furnizues të titullarit të përpunimit. Llojet e cookie të përdorura në veçanti në faqen e internetit janë si vijon: – cookie për menaxhimin e sesioneve : lehtësojnë hyrjen në këtë faqe interneti dhe lundrimin në të; – cookie për monitorimin e shërbimeve: lejojnë verifikimin e shërbimeve të faqes duke monitoruar përdorimin nga ana e përdoruesve; të dhënat e grumbulluara nëpërmjet këtyre cookies trajtohen në mënyrë anononime dhe për këtë arsye thjesht japin informacion statistikor për numrin e vizitorëve në këtë faqe interneti, nga vijnë dhe faqet e vizituara; – cookie për funksion: lejojnë ruajtjen e parametrave të zgjedhur nga përdoruesit në këtë faqe interneti në mënyrë që të përmirësojë përdorshmërinë dhe funksionalitetin për përdoruesit; Në faqe ju mund të zgjidhni në çdo moment cilat cookie qe dëshiron të marrësh dhe cilat jo duke përdorur panelin e kërkuesit tënd të internetit. Megjithatë, nëse ju vendosni të mos pranoni cookie të caktuara, mund të mos jeni në gjendje të përdorin disa funksionalitete të faqes.
Notice: Undefined index: 2 in /home/usw8s6ue/domains/unibesa.it/public_html/templates/business/functions.php on line 39 UNIONE DEI COMUNI BESA 2014

 

 

      

 

SËNDASTINA

 

Llargu nga Hora e Arbëreshëvet vetëm 4 km, ndodhet Hora e Sëndastinës, më e reja  nga gjithë horët arbëreshe të Siçilis.

 

Është një Horë e vogel çë zgjerohet rreth dhromi kryesor Skanderbeg – Gela – Roma, i çili eshte paralel me dromin shumë i vjetër Via Agrigenti (III shek. P.C)  thritur pran Via Corlionis, çë ka lidhur Palermën me Kurjunin.

 

 

 

SANTA CRISTINA GELA /SËNDAHSTINË

REGIONE

Sicilia

PROVINCIA

Palermo

SUPERFICE

38 km²

DENSITA’

  1. /km²

ABITANTI

926

ALTITUDINE

670 m s.l.m.

COMUNI VICINI

Altofonte, Marineo,

Belmonte Mezzagno, Misilmeri, Monreale,

Piana degli Albanesi,Palermo

FRAZIONI

Pianetto - Qaneti,

Solfarello - Nin Madhi,

Piano di Cola - Fusha e Kolles

 

  

MAPPA:

 

 

SCHEDA 3

SANTA CRISTINA GELA/SËNDAHSTINË

Ristoranti/Trattorie/Agriturismi

5 (di cui soltanto uno all’interno del paese)

Alberghi/Pensioni/B&B

3 (di cui 1 pensione Belvedere e 2 Agriturismi)

LUOGHI DA VISITARE

Palazzo Musacchia

Palazzo dell’800 appartenuto alla famiglia Musacchia, oggi sede del municipio

Palazzo Palermo

Facciata in stile Liberty

Chiesa di Santa Cristina

Chiesa madre di rito latino → Statue/Dipinti

Ex Edificio Comunale

Facciata/Fontana

Antichi Isolati

cinque isolati che raccontano la storia

della comunità

ESISTONO ITINERARI NATURALISTICI?

No →vicinanza al lago di Piana degli Albanesi

PERIODO DI MAGGIORE AFFLUSSO TURISTICO

MARZO-NOVEMBRE

 

Gite fuori porta

FESTEGGIAMENTI IN ONORE DI S. CRISTINA GELA

 

Turisti fai-da-te

 

ESISTENZA DI ENTI O UFFICI TURISTICI ?

Sì → Pro-Loco / Volontari

 

  

 

Vizita ne Artikuj
526074