Faqja e internetit përdor cookie, domethënë linja tekstesh të nevojshme për të siguruar indentifikimin autentik në mënyrë automatike. Kërkuesi i internetit ofron mundësinë për të parandaluar ruajtjen dhe përdorimin e cookies nga faqja e internetit. Në këtë mënyrë gjithashtu mund të pengohet funksionimi i plot ose korrekt i funksioneve të vet faqes të internetit. Titullari i të dhënave përdor cookies në këtë faqe interneti, kryesisht me qëllim mbledhjen e të dhënave që ndihmojnë përmirësimin e faqes së internetit dhe për të prodhuar statistika përdorimi që kanë të bëjnë me navigacionin, me faqet e hapura, elementet e preferuara, të klikimeve të bëra nga përdoruesit, si edhe cookie të palëve të treta partner ose furnizues të titullarit të përpunimit. Llojet e cookie të përdorura në veçanti në faqen e internetit janë si vijon: – cookie për menaxhimin e sesioneve : lehtësojnë hyrjen në këtë faqe interneti dhe lundrimin në të; – cookie për monitorimin e shërbimeve: lejojnë verifikimin e shërbimeve të faqes duke monitoruar përdorimin nga ana e përdoruesve; të dhënat e grumbulluara nëpërmjet këtyre cookies trajtohen në mënyrë anononime dhe për këtë arsye thjesht japin informacion statistikor për numrin e vizitorëve në këtë faqe interneti, nga vijnë dhe faqet e vizituara; – cookie për funksion: lejojnë ruajtjen e parametrave të zgjedhur nga përdoruesit në këtë faqe interneti në mënyrë që të përmirësojë përdorshmërinë dhe funksionalitetin për përdoruesit; Në faqe ju mund të zgjidhni në çdo moment cilat cookie qe dëshiron të marrësh dhe cilat jo duke përdorur panelin e kërkuesit tënd të internetit. Megjithatë, nëse ju vendosni të mos pranoni cookie të caktuara, mund të mos jeni në gjendje të përdorin disa funksionalitete të faqes.
Notice: Undefined index: 2 in /home/usw8s6ue/domains/unibesa.it/public_html/templates/business/functions.php on line 39 UNIONE DEI COMUNI BESA 2014

 

 

Pupat me vetë (I pupi cu l'ova)

pupat me vetë)Glatë festavet e Pashkëvet Munxifs përgatiten "i pupi cu l'ova", të çilat kanë për karakteristike ngjyrën e kuqe çë merrë predha e vesë përçë vjen zier te ujë me rrenjë rrobjeshë. Kjo ëmbëlsirë ishtë bërë me  brumë të thjeshtë miellish e mbrujtur e ishtë me form "pupattolo", për këtë emëri "pupi cu l'ova", por edhe  "colombe", "cuori" e tjer. Në qendër të ëmbëlsirës ishtë vendosur një ve të kuqe. Vjen pjekur te furri në 250°.

 

Cosi di Natale

Një ëmbëlsirë të tjerë tipike e gastronomisë së Munxifsit ishtë "Cosi di Natale"; përbërësitë të nevojshme për këtë ëmbëlsirë janë: miell, vezë, sallo, vermut e mendulla. Te një çikërr mbishkaren bashkë sheqerin me të verdhin e vesë pra shtohet sallon, vermut e miellit. Për mbushjen priten mendullat hollë hollë e gatohen me sheqerin te shumë ujë e kripë. Si ftohen shtohet çokollatë e kanellë. Përhapet brumit me një drugë, në qendër vëhet ca mbushje e pranë përhapet tjerë brumë sa t’I vëhet sipër e mbyllet ëmbëlsira. Piqet te furri në 250°, kur ftohen ëmbëlsiratë vijën shprishur me sheqer pluhuri.

 

Mustacojët (Mustazzoli)

Mustacollet janë një tip biskotash bërë me verë të zier e miell. Ishtë një ëmbëlsirë fshatare të shijshme e të lirë. Vera e zierë përgatitet glatë të vjelat kur bëhet të shtrëngonet me valën; verës i shtohet tjerë musht të ngrëjtur. Ca ruhet për dimrin si ndërtim per bukën, se ishtë një prodhim me shumë kalori. Mustacollet janë biskota me formë rrombojdale bërë për vitin e ri.

Vizita ne Artikuj
489456