Faqja e internetit përdor cookie, domethënë linja tekstesh të nevojshme për të siguruar indentifikimin autentik në mënyrë automatike. Kërkuesi i internetit ofron mundësinë për të parandaluar ruajtjen dhe përdorimin e cookies nga faqja e internetit. Në këtë mënyrë gjithashtu mund të pengohet funksionimi i plot ose korrekt i funksioneve të vet faqes të internetit. Titullari i të dhënave përdor cookies në këtë faqe interneti, kryesisht me qëllim mbledhjen e të dhënave që ndihmojnë përmirësimin e faqes së internetit dhe për të prodhuar statistika përdorimi që kanë të bëjnë me navigacionin, me faqet e hapura, elementet e preferuara, të klikimeve të bëra nga përdoruesit, si edhe cookie të palëve të treta partner ose furnizues të titullarit të përpunimit. Llojet e cookie të përdorura në veçanti në faqen e internetit janë si vijon: – cookie për menaxhimin e sesioneve : lehtësojnë hyrjen në këtë faqe interneti dhe lundrimin në të; – cookie për monitorimin e shërbimeve: lejojnë verifikimin e shërbimeve të faqes duke monitoruar përdorimin nga ana e përdoruesve; të dhënat e grumbulluara nëpërmjet këtyre cookies trajtohen në mënyrë anononime dhe për këtë arsye thjesht japin informacion statistikor për numrin e vizitorëve në këtë faqe interneti, nga vijnë dhe faqet e vizituara; – cookie për funksion: lejojnë ruajtjen e parametrave të zgjedhur nga përdoruesit në këtë faqe interneti në mënyrë që të përmirësojë përdorshmërinë dhe funksionalitetin për përdoruesit; Në faqe ju mund të zgjidhni në çdo moment cilat cookie qe dëshiron të marrësh dhe cilat jo duke përdorur panelin e kërkuesit tënd të internetit. Megjithatë, nëse ju vendosni të mos pranoni cookie të caktuara, mund të mos jeni në gjendje të përdorin disa funksionalitete të faqes.
Notice: Undefined index: 2 in /home/usw8s6ue/domains/unibesa.it/public_html/templates/business/functions.php on line 39 UNIONE DEI COMUNI BESA 2014

 

 

 

 

 Munxifsi eshte nje qytete çë ndodhet te pjesa e brendhësme e Siçilis.  Embri i kësaj po vjen nga arabija Manzil Ysuf (Fshati i Zefit).

Ndodhet te këmbët të kodrës Brinja, 531 metre nga liveli  të dejtit. Ishtë llarg nga Palerma 40 km.

 

 

MEZZOJUSO / MUNXIFSI / MENCUJUSI

 

REGIONE

Sicilia

PROVINCIA

Palermo

SUPERFICE

49 km²

DENSITA’

62 ab./km²

ABITANTI

  1. 567

ALTITUDINE

550 m s.l.m.

COMUNI VICINI

Campofelice di Fitalia, Villafrati

FRAZIONI

Lacca, Nocilla, Pignaro

 

   

 MAPPA:

 

:

 

 

 

 

SCHEDA 1

MEZZOJUSO/MENCUJUS

Ristoranti/Trattorie/Agriturismi

4 (di cui uno all’interno del paese)

Alberghi/Pensioni/B&B

Nessuna struttura fornita di posti letto

 (vedi Bolognetta)

LUOGHI DA VISITARE

Chiesa di San Nicolò di Mira

Chiesa madre di rito bizantino  Iconostasi / Crocifisso in avorio / icone antiche

 

 

Monastero Orientale (Istituto Andrea Reres) S. Maria di tutte le Grazie

Biblioteca Antica

 

Laboratorio di restauro del libro antico

 

Chiesa di S. Maria di tutte le Grazie,

di rito bizantino  Iconostasi / Affreschi

Chiesa Madre

Maria SS. Annunziata

Chiesa madre di rito latino  Statue/Dipinti

Chiesa del SS. Crocifisso

Chiesa di rito bizantino  Icone musive

Mostra Permanente del

Mastro di Campo

Costumi / Maschere / Oggetti / Foto / Filmati  relativi alla Festa del Mastro di Campo

Chiesa di S. Rocco

Chiesa di rito bizantino  Iconostasi/Icone

Castello Comunale

Ex dimora dei Principi Corvino,

feudatari di Mezzojuso

ESISTONO ITINERARI NATURALISTICI?

Sì → 3 percorsi muniti di segnaletica/Area attrezzata

PERIODO DI MAGGIORE AFFLUSSO TURISTICO

MASTRO DI CAMPO

(Ultima domenica di Carnevale)

Gruppi organizzati da tour-operator,

turisti fai-da-te

(media di circa 1200 turisti)

SETTIMANA SANTA

(Giovedì, Venerdì e

Sabato Santo)

 

Turisti fai-da-te

(media di circa 500 turisti)

 

SETTEMBRE-NOVEMBRE

Gite fuori porta

(media di circa 50 turisti a settimana)

ESISTENZA DI ENTI O UFFICI TURISTICI ?

Sì → Pro-Loco / Ufficio Turistico del comune di Mezzojuso / Volontari

 

 

.

 

 

 

 

Vizita ne Artikuj
526079